Какво може да показва вагиналното сърбеж и изпускане?

Какво може да показва вагиналното сърбеж и изпускане?

Освен това, изследователите установяват, че жените след диета с ниско съдържание на мазнини за продължителен период от време съобщават за по-големи нива на стрес.

Есенциалните мастни киселини, като омега-3 и омега-6 мастни киселини, са добре известни за подкрепа на психичното здраве. От друга страна, ниският прием на омега-3 мастни киселини е свързан с дисбаланси на настроението. Ето защо здравословните ядки с високо съдържание на мазнини, семена, мастна риба и дори шоколад често се считат за едни от най-добрите мозъчни храни.

4. Хормоналните дисбаланси

Много ключови хормони в тялото ви са направени от мазнини. Поради тази причина диетата с ниско съдържание на мазнини може да попречи на правилното производство и функция на хормоните.

плюс, някои полови хормони-включително естроген и тестостерон-наистина върху мазнините. Това означава, че ултра диетите с ниско съдържание на мазнини могат да попречат на правилния хормонален баланс, потенциално водещ до:

Ниски либидоаргални проблеми с плодовитостта на либидоарегуларните цикли

Опитайте тази рецепта за мус на шоколадов авокадо за вкусна доза здрави мазнини от авокадо.

5. Постоянен глад

Чувствате се гладни денонощно? Може да искате да превключите диетата си, за да сте сигурни, че ядете достатъчно мазнини.

От трите основни макронутриента (въглехидрати, протеини и мазнини), мазнините усвояват най -бавно. Необходимо е повече време, за да усвоите и абсорбирате мазнините от храната си, което означава, че можете да издържите по -дълги разтягания без глад. Хормоните също играят ключова роля в ситостта. Още едно предимство на здравословните храни с високо съдържание на мазнини е, че те помагат да изключат грелин (известен още като гладният хормон), така че получавате съобщението да спре приема на храна.

6. Лоша абсорбция на витамин

Знаете ли, че трябва да ядете мазнини, за да абсорбирате адекватно витамини, включително A, D, E и K?

Например, ядене Зелените без източник на мазнини ще доведат до по-малко абсорбция на витамин К, отколкото ако добавяте здравословни мазнини-като дресинг на маслена основа или авокадо-към сместа.

Това е така, защото витамините A, D, E и K са мастноразтворими витамини, което означава, че те изискват мазнини за по-добра абсорбция в тялото ви.

7. Още желания

Ако се окажете, че постоянно грабвате високо обработени, високо съдържание на въглехидрати и високо захар, ще е по-добре да увеличите приема на мазнини през целия ден.

Избор на здравословни здрави Храните с високо съдържание на мазнини (като млечни продукти с пълномаслено над версии без мазнини) могат да доведат до по-голямо удовлетворение от храната и следователно по-малко желание. Плюс това, добавянето на здравословни мазнини към храненето ви ще балансира по -добре диетата ви, като по този начин също така ограничава желанието.

Долната линия

не само може да доведе до мазнини в диетата ви до неприятна страна Ефекти, но също така може да изхвърли баланса ви за хранителни вещества. Внимавайте да следвате добре балансирана диета, която включва умерено количество мазнини, за да можете да се почувствате най-добре.

Тогава, за да изминете допълнителната миля и да получите персонализирани препоръки, най-добре е да се консултирате с диетолог. < /p>

Някога се питайте дали вагиналният ви разряд е нормален? Не сте сами.

Всъщност прегледът на 2017 г. сподели, че около 10 милиона посещения на лекар годишно са предвидени да се справят с опасенията относно отговорност за жените. И така, какво става с това, което се случва там?

За щастие, Уенди Гудол Макдоналд, доктор по медицина, Facog-базирана в Чикаго, сертифицирана от борда OB-Gyn-има отговори. Ето по -отблизо поглед върху това, което трябва да знаете за вагиналния разряд.

Първо, какво е вагинален разряд?

„Влагалището е проливането на клетки от влагалището и шийката на матката, смесена с слуз , Бактерии и вода ”, обяснява д -р Гудол Макдоналд.

В допълнение, Националната здравна служба на Обединеното кралство обяснява, че изхвърлянето помага да се поддържа влагалището чиста и влажна. Освен това, това може да помогне за предотвратяване на инфекцията.

е вагинално изхвърляне нормално?

Бъдете сигурни, дами: В много случаи вагиналното изхвърляне е напълно нормално.

Според според На д -р Гудол Макдоналд обемът и вида на вагиналното изхвърляне варират в зависимост от няколко фактора, включително:

вашата агтета на вашия менструален цикъл, независимо дали сте на контрол на раждаемостта различни видове контрол на раждаемостта Вашето състояние на бременност

Освен това тя казва, че е напълно нормално да се освобождавате всеки ден – дори без сексуална възбуда.

Как изглежда нормалното изпускане?

Ако сте загрижени за вагиналното изхвърляне, Изследвайте неговото:

colorConsistenceOdortiming във връзка с вашия менструален цикъл

dr. Goodall McDonald обяснява, че здравословното, нормално изхвърляне „може да варира от ясно до млечно до малко по -дебели бяло. Често има слаба миризма, която може да варира в зависимост от времето на вашия цикъл ”с хормони и други подобни.

по -специално по време на овулацията, тя може да бъде предимно ясна, хлъзгава и по -голяма по обем.

Обратно, обичайно е да изпитате по -малко от него веднага след приключване на периода ви. Плюс това, ако е смесена с кръв чрез забелязване или менструация, тя обяснява, че изпускането може да е розово или кафяво.

И накрая, добавя, вагинално изхвърляне „понякога може да изглежда жълто, особено когато е сухо.“

Какво може да показва вагиналното сърбеж и изпускане?

Макар че е разбираемо да се стресира върху вагиналния сърбеж и изхвърляне, двете не винаги показват медицинска грижа.

За да започнете , „Излишната влага може да причини сърбеж и дразнене, например, когато не сменяте дрехите след трениране или ако носите полиестер през целия ден“, споделя OB-Gyn.

Освен това, тя казва, че контактът от Сапуни, препарат, омекотител за тъкани или аромат може потенциално да бъде виновен.

Кога да видите лекар

Въпреки това, ако вагиналната ви среда е много сърбеж, заедно с изпускане и лоша миризма, обаче, Може да сигнализира за по -голяма загриженост. (Освен това, ако цветът се отклонява от нормите, обяснени по -горе, си струва да се консултирате с медицински специалист.)

dr. Goodall McDonald казва, че този сценарий може да сочи:

candida свръхрастеж + други видове излишни дрождови възпаления STIS

На всичкото просто око. ”

Това каза, тя също предупреждава, че неправилната диагноза на дома е много често срещана. Поради тези причини и повече, винаги е добра идея да видите Вашия лекар, ако подозирате, че нещо е изключено.

Как да подобрите вагиналното здраве

отново, ако вагиналното ви изхвърляне изглежда нормално нормално Както беше посочено по -рано, няма основна причина за безпокойство. Но в същото време винаги можете да предприемете прости стъпки, за да поддържате здрава вагинална среда.

Ето няколко съвета, които да ви помогнат да подобрите вагиналното си здраве естествено.

Увеличете въздушния поток, когато е възможно. Първо, д -р Гудол Макдоналд ви призовава незабавно да се промените от влажно или мокро облекло, за да намалите риска от дразнене. Второ, тя особено награждава памучно бельо над други материали. „Също така препоръчвам да ходите на командос през нощта за по -голям циркулация на въздуха“, добавя тя. Бъди нежна при почистване. След това тя предупреждава да не използва сапун във влагалището в полза на външното измиване само около вулвата. Запомнете: Влагалището може да се почисти, така че бъдете нежни и я оставете да върши своята работа. Можете също така да използвате чисто тяло или женствени измивания около района и/или да преминете към неорритивни, без аромати тампони, сапуни и перилни препарати. Не се отклонявайте от разглеждането. Като се има предвид всички неща, д -р Гудол Макдоналд споделя, че не е против да се опитва да се опитва да бъде безопасни домашни средства веднъж. По-специално, тя препоръчва OTC анти-гъбичните кремове за сърбеж и борна киселина да укротяват ранните признаци на бактериално възпаление. „[Но] ако тези лечения не работят и/или има някаква [по -голяма] грижа, най -добре е да провеждате изпит и тест“, призовава тя. Останете на върха на цялостното ви здраве. „Поддържайте здравословна диета с ниско ниво на прости захари“, препоръчва тя. Освен това тя добавя, че ако вашите хранителни навици или тегло представляват по -големи проблеми със здравето, управлението на теглото може да помогне за поддържане на по -здравословна вагинална среда. (Например, в последния случай по -голямата тежест може да доведе до по -голямо изпотяване и по -малко аерация.) Помислете за допълване. Не на последно място, пробиотик за вагинално здраве може да помогне за поддържане на баланса на дрождите, възстановяване на вагиналната флора и насърчаване на цялостното здраве на вагина. Не забравяйте да потърсите вагинален пробиотик с клинично демонстрирани ползи.

Долната линия

Отново, вагиналният разряд често е нормален и здрав. Така че, освен ако не се отклони от нормата и причинява дразнене и други неприятни симптоми, не позволявайте да ви стресира. В последния случай обаче не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар.

Не забравяйте също, че няма причина да се срамувате от вагиналните си проблеми. Бъдете сигурни, че не сте сами!

Хум диетолог Джесика Биппен, MS, RD, отговаря на натискащия въпрос: „Колко чаши кафе на ден са здрави?“

Ако ако Сутрин без кафе ви оставя да се чувствате като ходещ зомби, не сте сами. Енергийният тласък, който осигурява, прави кафето съществена част от сутрешната рутина на повечето американци. След като приключите с първата си чаша, най -накрая започвате да се чувствате като напълно функциониращи и можете да поемете предстоящия ден. Но какво се случва, когато сте на кафе номер три? Може да почувствате, че имате суперсили – но вашият навик на кафе е здрав?

Ползи за здравето от кафе

Има многобройни ползи за здравето, свързани с кафето. Като за начало, това ви дава разтърсване на енергия и ви помага да се съсредоточите. Съдържанието на кофеин увеличава норепинефрин и допамин в мозъка ви, което ви помага да се почувствате по -бдителни и по -добре способни да се съсредоточите върху всякакви задачи под ръка. Този тласък е чудесен, ако имате дълъг списък със задачи или просто се нуждаете от изблик на енергия сутрин.

Кафето също е добър източник на хранителни вещества и антиоксиданти. Може да се изненадате да научите, че кафето съдържа рибофлавин, витамин В5, манган, калий и магнезий, сред няколко други хранителни вещества. Сумите са много малки, но могат да се добавят в зависимост от броя на чашите, които пиете на ден. Основните антиоксиданти в кафето включват хлорогенна киселина и кофеинова киселина. Тези фитонутриенти са свързани с борба с клетъчното окислително увреждане.

Освен това кафето може също да помогне за подобряване на паметта, засилване на метаболизма и спортните резултати, да ви помогне да живеете по -дълго и да намалите риска от определени здравни състояния.

Накратко, кафето може да бъде полезно за вас. Просто се уверете, че го консумирате умерено с минимални добавени захар, пълни с добавки кремори и изкуствени ароматизии.

Негативни ефекти от твърде много кафе

Въпреки многобройните си ползи за здравето, кафе може да се направи кафе, кафе може да се направи кафе, кафе може да кафето може да кафето може кафе Имайте тъмна страна (дори и да не го приемате черно). Ето няколко странични ефекти на кофеина, за да се съобразява с:

нежелани реакции на кофеин

За начало, енергийният тласък, който получавате от кофеина, не е за всички. Кафето засяга хората по различен начин, тъй като всеки човек метаболизира кофеина с различна скорост. Лекият дефект в ген, наречен CYP1A2, може да доведе до по -малко ефективно обработка на кофеина на тялото. Бавните метаболизатори усещат ефектите на кофеина много по -силно от тези с нормален функциониращ CYP1A2 ген. Неблагоприятните ефекти включват затруднено сън, тревожност, трептения и чувство на окачване само след една или две чаши. Още по -голямо, шансовете им да страдат от по -сериозни проблеми със здравето се увеличават.

В допълнение, кафето е донякъде пристрастяващо вещество. Хората често откриват, че толерантността им към кофеин непрекъснато се издига, което ги кара да достигат до повече чаши, за да получат същия енергиен тласък. За съжаление, тази зависимост може да доведе до симптоми на оттегляне на кофеин, ако намалите кафето си навик студена пуйка.

стрес и лош сън

Други неща, които трябва да имате предвид по отношение на приема на кафе, включват как да включват как как да се включат как включват как се включват как се включват колко Той засяга хормоните и съня. Кофеинът може да изостри стреса и да повиши нивата на кортизол. Ако вече се борите с двата проблеми, може да откриете, че рязането на ежедневния си прием на кафе всъщност може да ви помогне да се почувствате по -енергични и по -малко кабелни и уморени.

След това способността ви да метаболизирате кофеина влияе върху качеството на съня . Просто казано, пиенето на кафе, за да се компенсира лишаването от сън и стресът, може да доведе до порочен цикъл на лошо качество на сън.

Отслабеното усвояване на хранителни вещества

И накрая, кофеинът може да повлияе на способността на тялото ви да бъде абсорбират минерали като желязо и цинк. Обикновено това не е основен проблем, ако ядете добре балансирана диета и не пиете кафе с всяко хранене. Като се има предвид, ако смятате, че може да имате дефицит на минерали, трябва да помислите за тестване на нивата си заедно с намаляване на приема на кафе с хранене.

Колко чаши кафе на ден е здравословно?

Любителите на кафето ще се радват да знаят, че обикновено е добре да достигнете до множество чаши кафе всеки ден. Според диетичните указания за американците е безопасно повечето хора да пият три до пет чаши кафе на ден (или пет до седем снимки на еспресо) за ежедневен прием на кофеин под 400 милиграма.

Въпреки това, Важно е да знаете, че съдържанието на кофеин варира в зависимост от вида на избраното от вас кафе. Средна чаша от осем унции кафе съдържа 95 милиграма кофеин, което означава, че четири чаши ще възлизат на приблизително 380 милиграма.

Това е казано, най-добре е да слушате тялото си. Тъй като толерантността към кофеина варира от човек на човек, по -добре е да отидете по вашите индивидуални наблюдения. Забележете как се чувствате след една или две чаши. Ако започнете да се чувствате неравномерни, разтревожени или имате проблеми със съня, може да се справите по -добре с по -малко кофеин.

Забележка: Препоръките за бременна и кърмещите жени са много по -ниски. Американската асоциация за бременност препоръчва не повече от 200 милиграма кофеин на ден. Въпреки това, винаги е най -добре да се регистрирате с Вашия лекар относно кофеина през това време.

Долен ред

Кафето е пълно с антиоксиданти и осигурява добре дошъл енергия за енергия. С многобройните си ползи за здравето кафето може да бъде здравословно допълнение към вашата диета. По отношение на броя на чашите, които можете да пиете и все пак да сте здрави, изследванията казват, че пет или по-малко са A-OK. Номерът обаче зависи значително от това колко добре толерирате кофеина. Обърнете внимание как се чувствате след една чаша, преди автоматично да излеете следващата.

Въпреки краткосрочното усилване на енергията от ежедневната си Java, може да се окажете, че спите по-добре и се чувствате по-спокойни с малко по-малко кофеин във вашия диета. Но когато крайните срокове притискат или просто се нуждаете от допълнителен PEP в стъпката си, знайте, че не е задължително да навредите на здравето си, ако достигнете до друга чаша.

Вече знаем, че ползите от медитацията са изобилни. Надявайки се да намалите стреса и тревожността, да постигнете Този сайт по -здрава кожа или да засилите загубата на тегло? Включете последователна медитация в рутината си за самообслужване и гледайте как животът ви става по-лек и по-светъл.

Директорът на марката на HUM, Ерика, се потопи дълбоко в собствената си практика за медитация, като присъства на 10-дневно отстъпление за безшумна медитация. Продължавайте да четете (или гледайте видеото по -горе!) За прозрение за нейното обогатяващо преживяване.

Вътрешността на Випасана за безшумна медитация на Ерика

Имате ли много опит да медитирате?

Медитирам за около 20 до 30 минути както сутрин, така и през нощта. Моите сутрешни медитации обикновено мълчат, докато през нощта използвам приложение за медитация като таймер за прозрение. Въпреки това, нямате нужда от предишен опит в медитацията, за да присъствате на отстъпление на Vipassana.

Какво точно е Vipassana? Това е стил на медитация, организирана от организацията Dhamma, която управлява безшумната медитация отстъпва по целия свят.

Contents