2) Сърдечно -съдово здраве и деменция: Каква е връзката

2) Сърдечно -съдово здраве и деменция: Каква е връзката

Винаги се притеснявам, че домашните тренировки могат да формират грешки, така че тази видимост ме направи по -уверена в тренировките си.

СВЪРЗАНИ: Може ли йога и медитация да намалят тревожността от COVID-19?

Три неща, които ми харесаха в огледалото за отражение „Ешелон“

Въпреки че огледалото Echelon ме остави със смесени чувства, ето някои от характеристиките на огледалото, които ми харесаха:

Той предлага всякакви възможности за тренировка. Echelon Reflect предлага голямо разнообразие от класове, много от които не изискват оборудване. Въпреки че избрах по -трудни класове и имам малко оборудване вкъщи, се възхищавах, че и аз, и начинаещ (като, да речем, майка ми) могат да използват това огледало добре. Много класове са кратки. Ако нямате време, все още имате много класове, от които да избирате с огледалото Echelon. Много класове са с продължителност 15 или 20 минути, така че лесно можете да се изцедите бързо по всяко време. Платформата е лесна за навигация. Ако не разбирате от супер технологии или искате просто, ясно изживяване, огледалото Echelon е лесно за използване. Броят на класните категории и тренировки е солиден, но не преобладаващ, така че можете да намерите правилната тренировка, без да копаете прекалено много.

Три неща, които не ми харесаха в огледалото за отражение „Ешелон“

Харесва ми концепцията за огледала за фитнес, но ето някои аспекти на огледалото Echelon, които намерих разочароващи:

Преживях много проблеми. В допълнение към техническите трудности, които изпитах с класовете на живо, забелязах и други проблеми, докато тествах огледалото. От една страна, календарът на часовете на живо понякога изброява класове в грешни дни. (Спомнете си онзи час по йога, който нямаше да се зареди? Причината беше, че часът беше насрочен за петък, но календарът го изброи за четвъртък.) Огледалото също замръзна и ме връща към началния екран няколко пъти по време на тестването. Описанията на класовете не са толкова полезни. В допълнение към описанията на класовете, на които попаднах, които изглеждаха неточни, като цяло се озовах да искам повече подробности за това какво мога да очаквам от тренировка, например какво оборудване ми трябва, какъв формат ще последва и ако включва загряване и охлаждане -упражнения надолу. Класовете на живо изглеждат малко. Въпреки че изглежда няма реална причина да се настройвате на класове на живо по време на курсове при поискване (трениращите на живо не получават викове, както при няколко други уроци на живо у дома), абонаментът за клас Echelon обикновено предлага по-малко от 10 курса на живо на седмица. А в някои дни имаше множество класове на живо, което означава, че други дни от седмицата нямаше опции за часове на живо.

СВЪРЗАНИ: 9 неща, които не знаете за тренировките, подходящи за вашия тип тяло

Долния ред

Колкото и да ми харесва идеята да имам цяла библиотека от тренировки на една ръка разстояние, без да се налага да излизам от вкъщи, за мен Echelon Reflect не достави опит, заслужаващ високата цена.

Като се има предвид цената на огледалото и членството, установих, че класовете са доста некачествени. (Пълно разкриване: Опитах огледалото за двуседмичен тест за целите на писането на тази статия и не платих за това.) В някои класове едва чувах инструктора над музиката. В други дисплеят беше размит и едва различих инструктора. При многобройни тренировки инструкторите също изглеждаха несигурни относно тренировката, която тренираха, бъркайки се над упражненията, които трябваше да направим по -нататък, или обяснението на действителния формат на тренировка.

Въпреки че мисля, че огледалото може да направи упражненията по -удобни и достъпни за начинаещи или хора, които нямат време да стигнат до фитнес залата, качеството на съдържанието не съответства на цената.

Открих, че DVD дисковете за домашна тренировка или абонаментите за стрийминг доставят еднакво или по -голямо изживяване за домашна тренировка за част от цената. Ако не искате да похарчите и стотинка, YouTube е буквално черна дупка от видеоклипове за тренировки от всякакъв вид, които можете да следвате заедно от вкъщи.

СВЪРЗАНИ: Всичко, което трябва да знаете за тренировките у дома

Важно: Мненията и становищата, изразени в тази статия, са на автора, а не на здравето на всеки ден.

Важно: Мненията и становищата, изразени в тази статия, са на автора, а не на здравето на всеки ден.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото във фитнеса

7 съвета за връщане към рутинна тренировка, ако пандемията ви наруши

Ако хаосът на COVID-19 ви е поставил в коловоза без време или енергия за упражнения, не сте сами. Ето как можете да се върнете към правилния път.

От Куин Филипс, 27 април 2021 г.

Как да почистите домашното си оборудване за фитнес

Публичните фитнес зали не са единствените, пълни с микроби. Тук лекарите споделят най -добри практики за поддържане на чистотата и здравето на домашната ви фитнес зала.

От K. Aleisha Fetters 26 март 2021 г.

Най -добрите приложения за фитнес

От бягане до начален лагер до йога, ето 10 приложения за фитнес, които ще ви помогнат да се отървете от излишните килограми, които може да сте натрупали по време на пандемията на коронавирус.

От Hedy Marks 4 февруари 2021 г.

5-минутна експресна тренировка за https://harmoniqhealth.com/ цялото тяло Barre

Нямате време? Все още можете да нокаутирате тренировка за цялото тяло от треньорката Британи Уилямс-не е необходимо оборудване.

От Мойра Лоулър, 28 януари 2021 г.

5-минутна тренировка за сила на цялото тяло с Келси Уелс

Уелс, личен треньор, проектира тази рутина без оборудване, така че да можете да работите с цялото си тяло по всяко време и навсякъде.

От Мойра Лоулър, 12 януари 2021 г.

Проучване: Могат ли фитнес тракерите и приложенията да дадат тласък на рутинните ви упражнения?

Новите данни показват да, но резултатите може да са по-добри, ако използвате устройства с поставяне на цели и други поддържащи функции.

От Сари Харар, 23 декември 2020 г.

Не просто седнете там: Малко упражнения компенсират целия ден на седене

Ново проучване установява, че 30 до 40 минути умерена до интензивна физическа активност може да противодейства на седенето на бюро през целия ден и да ви помогне да нулирате след а. . .

От Дон Рауф, 27 ноември 2020 г.

Развиващ навик в 5 стъпки, който ще ви остави енергизирани, отпуснати и по-мобилни

Поддържането на мускулите е важно за здравословното движение, избягването на наранявания и стареенето. Ето как да започнете днес.

От Джесика Мигала 8 октомври 2020 г.

Най-добрите упражнения с телесно тегло за изработване на всяка част от тялото ви

Няма оборудване? Няма проблем. Все още можете да тренирате за цялото тяло, като използвате само собственото си тегло като съпротива.

От Мойра Лоулър, 1 септември 2020 г.

Холистичен поглед върху благосъстоянието и здравната грамотност

Главният медицински редактор на Everyday Health Arefa Cassoobhoy, MD, MPH, очертава пътя към „точна и практична“ медицинска информация.

От Аби Елин, 26 април 2021 г. “

Наследствеността влияе върху това дали човек развива деменция или не; родител или брат или сестра с деменция е рисков фактор.

Но с изключение на редките заболявания, причинени от специфични генни мутации, експертите смятат, че околната среда и начинът на живот също играят значителна роля.

Изследователите активно изучават тези променливи в клинични изпитвания в цялата страна и света, с цел да се научат как да предотвратят деменцията или да забавят нейното неумолимо прогресиране.

Въпреки критичната нужда от отговори, разследващите все още не са намерили солидни доказателства, че всеки променлив фактор може да намали риска.

Всъщност поредица от доклади, публикувани в Annals of Internal Medicine през 2017 г., всички анализиращи най-висококачествените изследвания, проведени досега за деменцията, стигнаха до заключението, че няма достатъчно доказателства, които да подкрепят изцяло някакви конкретни препоръки.

Тези доклади, поръчани от Националния институт по стареене, не откриха преки доказателства, че някоя от четирите стратегии-когнитивно обучение, добавки без рецепта, фармакологични интервенции или физическа активност-може да предотврати когнитивния спад или деменция.

И въпреки че подчертават ограниченията на настоящото изследване, авторите на докладите посочват „окуражаващи, макар и неубедителни“ констатации, подкрепящи ефективността на когнитивното обучение, контрола на кръвното налягане за хора с хипертония и физическата активност. (1)

Асоциацията на Алцхаймер в момента предлага съвети въз основа на собствената си оценка на най -добрата налична наука. Препоръките му се фокусират върху три от най -активните области на изследване: сърдечно -съдово здраве, физическа годност и диета. (2)

Сърдечно -съдово здраве и деменция: Каква е връзката?

Здравата сърдечно -съдова система разчита на кръвоносни съдове, които могат да циркулират кислород и жизненоважни хранителни вещества в тялото. Увреждането на кръвоносните съдове навсякъде в тялото може да доведе до запушване на кръвоносните съдове в мозъка, лишавайки мозъчните клетки от най-важното.

Увредените кръвоносни съдове в мозъка могат да доведат до съдова деменция, състояние, което често съжителства с болестта на Алцхаймер и деменцията на тялото на Леви.

За да защити мозъка, Асоциацията на Алцхаймер препоръчва да се следват същите мерки, които бихте предприели, за да защитите сърцето:

Да не се пуши. Поддържайте нивата на кръвното налягане, холестерола и кръвната захар в препоръчаните граници. Яжте здравословна, балансирана диета. Упражнение. Поддържайте здравословно тегло. Ограничете консумацията на алкохол. (3)

Аеробните упражнения могат да бъдат от полза за мозъка

Има някои доказателства, че редовните упражнения могат да намалят риска от болестта на Алцхаймер и съдовата деменция, като увеличат притока на кръв и кислород към мозъка. (Консултирайте се с Вашия лекар, преди да започнете нов план за упражнения.)

Малко проучване, което подкрепя ползата от упражненията, публикувано в изданието от април 2017 г. Британски вестник по спортна медицина обхваща 38 възрастни хора, които са били диагностицирани с ранна, лека форма на съдова деменция.

След шест месеца на режим на упражнения с бързи, едночасови разходки три пъти седмично, проходилките са имали по-ниско кръвно налягане от участниците в контролната група и значително подобряват когнитивните функции, както се оценява чрез мозъчно сканиране. (4)

Диета за превенция на деменцията?

Изследователите активно изследват потенциала на здравословните диети за защита на мозъка.

Средиземноморската диета с доказаните ползи за здравето на сърцето е един режим, който изучават. Този тип диета включва:

Сравнително малко червено месо Много пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци. В подкрепа на тази препоръка, проучване, публикувано в броя на списание Neurology от януари 2018 г., установи връзка между ежедневната консумация на зелени, листни зеленчуци и забавянето на свързания с възрастта когнитивен спад. (5) Консумация на риба и домашни птици поне два пъти седмично Билки като ароматизатор, а не сол Ядки, зехтин и други здравословни мазнини вместо масло или други наситени мазнини

Диетата DASH (диетични подходи за спиране на хипертонията) също може да сведе до минимум риска от деменция. Той се фокусира върху:

Храни с ниско съдържание на наситени мазнини, обща мазнина и холестерол Плодове, зеленчуци и нискомаслени млечни продукти Пълнозърнести храни, домашни птици, плодове и ядки Ограничен прием на мазнини, червено месо, сладкиши, захарни напитки и натрий (6)

СВЪРЗАНИ: 10 храни, които намаляват риска от болестта на Алцхаймер

Социална ангажираност и поддържане на умствена активност

Има някои доказателства, че социалната ангажираност може да помогне за поддържане на мозъка здрав.

Изследванията продължават. Едно голямо проучване от Китай, публикувано в броя на списанието Scientific Reports през януари 2018 г., проследява над 7500 възрастни мъже и жени (на възраст 65 и повече години) в продължение на повече от девет години. Никой не е имал деменция в началото на проучването, но до края 338 са.

Изследователите оценяват социалната ангажираност по пет начина, включително семейното положение; жизнена ситуация (живели ли са субектите сами или с други?); емоционална свързаност („Имате ли някой, с когото можете да говорите, когато трябва да споделите някои свои мисли?“); наличието на някой, към когото да се обърне за помощ, когато е необходимо; и участие в социални дейности.

Изследователите стигнаха до извода, че високата социална ангажираност изглежда предотвратява или забавя деменцията. Изследователите също така видяха връзка между поддържане или увеличаване на нивата на социална ангажираност и намален риск от деменция. (7)

Оставането на психически активен също може да защити мозъка както в дългосрочен, така и в краткосрочен план. Изучаването на ново умение, упражняването на ново хоби или посещаването на часове може да помогне за запазването на мозъчната функция. (8)

Сън и деменция: Има ли връзка?

Връзката между съня и деменцията е сложна. Изследователите не са сигурни дали лошият сън увеличава риска от деменция или обратното – или дали и двете, или нито едното, не е вярно. (9)

Малко проучване, публикувано в броя на списанието от август 2017 г. Неврология предлага известна подкрепа за връзката сън-деменция и възможността подобряването на навиците за сън да намали риска от деменция.

След като са проследили 321 субекта в продължение на 19 години, изследователите са видели как се развиват 32 случая на деменция. Като цяло всяка минута по -малко от REM съня е свързана с приблизително 9 % увеличение на риска от деменция. (10)

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Редакционни източници и проверка на фактите

Публикувани са четири систематични прегледа за превенция на деменцията. Национален институт по стареене и риск от деменция. Асоциация на Алцхаймер Какво е деменция? Асоциация на Алцхаймер Hsu, C., et al. Аеробните упражнения насърчават изпълнителните функции и въздействат върху функционалната невронна активност сред възрастните хора със съдови когнитивни увреждания. Април 2017 г. „Хранителни вещества и биоактивни вещества в зелените листни зеленчуци и когнитивен спад: Проспективно проучване. ”Неврология. Януари 2018 г. Приемете здравословна диета. Асоциацията на Алцхаймер „Социалната ангажираност и нейната промяна са свързани с риска от деменция сред възрастните китайци: надлъжно проучване. ”Научни доклади. 24 януари 2018 г. Останете психически и социално активни. Асоциация на Алцхаймер Риск от сън и деменция. Обществото на Алцхаймер. Pase, M. et al “Архитектурата на съня и рискът от инцидентна деменция в общността, Неврология. Август 2017 г. Покажи по -малко

Най -новото в деменцията

Работна група задава въпроси Стойността на рутинния скрининг за когнитивно увреждане

В актуализиран доклад USPSTF заключава, че няма достатъчно доказателства в подкрепа на скрининга на асимптоматични възрастни хора за когнитивно увреждане.

От Брайън П. Дънли, 26 февруари 2020 г.

Документалният филм на Netflix предлага надежда и практически съвети за здравословно остаряване на мозъка

„Това е деменция“ описва личния опит на един лекар със свидетел на деменция в член на семейството и усилията му да информира обществеността за. . .

От Сандра Гордън 1 май 2019 г.

10 изненадващи ранни признаци на деменция

Често падате, лошо управлявате парите си или се взирате в космоса? Разберете дали трябва да се притеснявате за болестта на Алцхаймер или друга форма на деменция. . .

От Маделин Р. Ван, MPH 27 февруари 2019 г.

Дали хроничното възпаление причинява деменция?

Новите изследвания и лекарства са насочени към „възпаление“ в борбата срещу болестта на Алцхаймер, рака и сърдечните заболявания.

От Беки Ъпъм, 19 февруари 2019 г.

Прост тест за ходене помага да се диагностицира причина за деменция

Изненадващо лесен тест за това как хората ходят помага на невролозите да разграничат две причини за деменция.

От Андреа Пърс, 21 февруари 2018 г.

5 начина за борба с деменцията всеки ден

Освен упражненията и здравословното хранене, има много неща, които можете да правите, докато сте по -млади, за да предотвратите деменцията и болестта на Алцхаймер.

От Brett Spiegel 18 февруари 2014 г.

12 поведения, които смущават болногледачите на Алцхаймер

Понякога ключът към това да помогнете на любимия човек да се справи по -добре със симптомите на Алцхаймер е промяната на собствените ви нагласи относно разрушителното поведение, причинено. . .