Írta: Abby Ellin 2021. április 9. A COVID-19 az oka a hajhullásnak

Írta: Abby Ellin 2021. április 9. A COVID-19 az oka a hajhullásnak

KAPCSOLÓDÓ: A fekete amerikaiakat sújtotta a legjobban a COVID-19 – Íme, miért

Az egyenlőtlenség növekvő mintája

Natalia Linos alkotox tapasztalatok, ScD, a bostoni Harvard Egyetem Egészségügyi és Emberi Jogi FXB Központjának ügyvezető igazgatója szerint az emberek gyakran két különböző dolognak gondolják az explicit és az implicit rasszizmust, ahol az első rosszabb, mint a második. De a rasszizmus rasszizmus, érvel, és a közösség által létrehozott strukturális rasszizmus az, ahogyan a rendszerek újratermelik az egyenlőtlenségeket.

„A COVID-19 nem teremtett mély egyenlőtlenségeket, hanem felfedte azokat” – mondja, rámutatva arra a mélyen gyökerező mintára, hogy a fekete amerikaiak az országban a legrosszabb egészségügyi következmények közé tartoznak. A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) jelentése szerint a fekete gyerekek tízszer nagyobb valószínűséggel halnak meg asztmában, mint fehér társaik, és a 30 év feletti fekete nők 4-5-ször nagyobb valószínűséggel halnak meg terhesség miatt, mint a fehér nők.

A Social Science and Medicine folyóiratban 2017 májusában publikált tanulmány megállapította, hogy bár a fekete nők túlnyomórészt rosszabb terhességi kimenetelűek országszerte, ezek az eredmények még rosszabbak voltak azokban a közösségekben, ahol magasabb a faji előítéletesség.

A CDC adatai szerint a fekete amerikaiak több mint 2,5-ször nagyobb valószínűséggel kapják el a COVID-19-et, mint a fehér amerikaiak, majdnem ötször nagyobb eséllyel szorulnak kórházi kezelésre, és kétszer akkora a halálozási esélyük. Míg a CDC megjegyzi, hogy ritka, hogy egy 21 év alatti személy meghaljon a COVID-19-ben, az életét vesztettek csaknem 80 százaléka spanyol, fekete, indián vagy alaszkai bennszülött volt.

ÖSSZEFÜGGŐ

Bedobozva: „Mit tanított meg nekünk a COVID-19 a rasszizmusról, mint közegészségügyi válságról”

Tudj meg többet

„A fiatalok közötti egyenlőtlenség azért fontos, mert így tájékozódhatunk arról, hogy ki az eldobható” – mondja Dr. Linos. „Ez rasszizmus, nem faj. Nincs genetikai vagy biológiai oka annak, hogy azt látnunk, hogy ezek az egészségügyi következmények ugyanazokat a mintákat replikálják. ”

Linos szerint az emberek túl gyorsan hangoztatják, hogy a fekete amerikaiaknak aránytalanul nagy károkat okoz a COVID-19, mert gyakoribbak az olyan alapbetegségek, mint a magas vérnyomás és a szívbetegség. „El kell ismernünk, hogy ez rasszizmus, még olyan esetekben is, amikor az alapfeltételek játszanak szerepet” – mondja. „Mert az a mód, ahogyan a rendszerünk alakította bizonyos csoportok azon képességét, hogy egészséges életet éljenek. ”

Dr. Cunningham azt mondja, hogy a közösségi szintű adatok felhasználhatók annak felvázolására, hogy a rasszizmus hogyan befolyásolja az egészségügyi eredményeket az egész országban, majd segít meghatározni azokat a jobb struktúrákat, törvényeket és politikákat, amelyek elkezdhetik csökkenteni az egészségügyi egyenlőtlenségeket.

„Sokan azt jósoltuk, hogy ez faji alapon fog játszódni, mert ilyen rasszista országunk. Megjósolható volt, de nem volt elkerülhetetlen. Lehet egy olyan COVID-19 stratégiánk, amely kifejezetten az egészségügyi egyenlőtlenségre összpontosít” – mondja Linos.

KAPCSOLÓDÓ: A COVID-19 idején feketének lenni azt jelenti, hogy nem pihensz

Iratkozzon fel Egészséges Életmód Hírlevelünkre!

A legfrissebbek a koronavírusban

Biztonságos az ölelés egy részben beoltott világban?

Lehet, hogy több mint egy éve nem ölelte meg a szüleit vagy a nagyszüleit. Biztonságos-e bemenni egy kis szorításra, ha mindenki be van oltva a COVID-19 ellen? . .

Becky Upham 2021. április 28

A világjárvány súlyosbítja az élelmiszer-bizonytalanságban élő amerikaiak mentális egészségügyi problémáit

Az Egyesült Államokban csökkent az élelmiszerhiánnyal küszködő háztartások száma, de a világjárvány alatt visszatért a nagy recesszió szintjére. . .

Írta: Zachary Smith 2021. április 26

Kövesse nyomon a Vaxot: Vásárló vigyázzon: Küzdelem a COVID-19 oltással kapcsolatos csalások ellen

Az Egyesült Államokban ingyenesek az oltások, de ez nem akadályozza meg a rossz színészeket abban, hogy megpróbálják meggyőzni az ellenkezőjéről.

Serena Marshall 2021. április 22

Kövesse nyomon a vaxot: A nők másképp élik meg a COVID-19-et és az oltásokat, mint a férfiak?

A nőket különösen súlyosan sújtja maga a vírus és a vakcinák mellékhatásai.

Serena Marshall 2021. április 22

Kövesse nyomon az oltást: A COVID-19 vakcinával való tétovázás okainak megértése

Miért vonakodnak egyesek feltűrni az ingujjukat, és mi a baj azzal, ha teljes körű tájékoztatást akarnak kapni?

Serena Marshall 2021. április 21

Egy tanulmány kimutatta, hogy bizonyos vitaminok és étrend-kiegészítők csökkentik a COVID-19 kockázatát nőknél

Még ne rohanjon ki a gyógyszertárba készletezésért – a felmérés adatai korántsem meggyőzőek, mondja a kutatócsoport.

Írta: Carmen Chai 2021. április 20

Beoltottál a COVID-19 ellen, de még mindig aggódsz? Nem vagy egyedül

Még a COVID-19 oltás beadása után is rossznak érzi magát? A szakértők szerint ez természetes. Íme, miért – és mit tegyünk ellene.

Írta: Kaitlin Sullivan 2021. április 16

Miért nem aludtak jól az X generációs nők a járvány alatt?

Xer Ada Calhoun tábornok könyvet írt arról, hogy sok hozzá hasonló nő miért szembesül egy egyedülálló középkorú válsággal. Aztán beütött a világjárvány. Íme az ő véleménye a hogyanról. . .

Írta: Abby Ellin 2021. április 9

A COVID-19 a hajhullás oka?

Ha azon kapja magát, hogy szálakat veszít, a COVID-stressz lehet a bűnös.

Írta: Jessica Migala 2021. március 30

Kövesse nyomon a Vaxot: Működik-e a COVID oltásbiztonsági rendszer a mellékhatások nyomon követésére?

Az egészségügyi ügynökségek továbbra is figyelemmel kísérik az oltások biztonságosságát, de mikor lesznek adataik a nyilvánosság rendelkezésére?

Szerző: Serena Marshall 2021. március 29. Az összes megtekintése

Manhattanben tömeg gyűlik össze békés tiltakozásul június 2-án. Ira L. Black/Corbis via

George Floyd május 25-i minneapolisi meggyilkolása óta az 50 államban zajló gyűlések emberek ezreit vonták össze, és a fekete közösség igazságszolgáltatását és a rendőrségi rendszerünk megváltoztatását követelték.

Noha a tiltakozások előkészíthetik az utat a reformokhoz ebben az országban, közegészségügyi szakértők és kormánytisztviselők attól tartanak, hogy a demonstrációk az új koronavírus-fertőzések új hullámát idézhetik elő.

A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) igazgatója, Robert Redfield június 4-én a Ház előirányzataival foglalkozó albizottság előtt azt mondta, hogy a tiltakozások „kiültető eseménynek” minősülhetnek, míg Jan Malcolm, a minnesotai egészségügyi biztos a „terjedés receptjének” nevezte a gyűléseket. Anthony Fauci, MD, az Országos Allergia és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója hasonló aggodalmának adott hangot június 5-én, és a tüntetéseket „tökéletes feltételeknek” nevezte a vírus terjedéséhez. ”

Egyes egészségügyi szakértők azonban megkérdőjelezik, hogy ezek a demonstrációk „szuper-terjesztő” eseményeknek bizonyulnak-e.

“Sok ember visel maszkot, sok a mozgás a tiltakozásokon, és a szabadban vannak, ami jelentősen csökkenti a fertőzés kockázatát” – mondja William Schaffner, MD, fertőző betegségek specialista és a megelőző orvostudomány professzora. egészségügyi politika a Vanderbilt Egyetem Orvostudományi Karának Nashville-ben, Tennessee államban.

„Orvosi szempontból jelenleg nem ajánljuk a nagycsoportos összejöveteleket, de vannak olyan társadalmi kényszerek, amelyek kihozták az embereket” – teszi hozzá Dr. Schaffner. „Mélységesen tiszteletben kell tartanunk ezt, és meg kell próbálnunk mindenki számára a lehető legbiztonságosabbá tenni az összejöveteleket. ”

Dean Winslow, MD, fertőző betegségek specialistája és a kaliforniai Stanford Egyetem Orvosi Központjának orvosprofesszora szerint a tiltakozások egészségügyi hatásai napokig vagy hetekig nem ismertek.

“Túl korai megmondani, hogy a tiltakozások az esetek számának növekedéséhez vezetnek-e” – mondja. „A vírus normál lappangási ideje 5-7 nap, de akár 14 nap is lehet. ”

KAPCSOLÓDÓ: Koronavírus-járvány: A COVID-19 világjárvány

Veszélyek és enyhítő tényezők

A CDC szerint a SARS-CoV-2, a COVID-19-et okozó koronavírus feltehetően főként légúti cseppecskék révén terjed, amelyek akkor keletkeznek, amikor egy fertőzött személy köhög, tüsszent vagy beszél. A demonstrációk növelik annak esélyét, hogy ki vannak téve ezeknek a cseppeknek, mivel az emberek huzamosabb ideig összegyűlnek, énekelnek és kiabálnak olyan eseményeken, ahol a tüntetők és a rendőrök sem mindig viselnek maszkot.

A társadalmi távolságtartást szolgáló intézkedések, amelyek azt jelentik, hogy hat láb távolságra maradnak más emberektől, minimalizálhatják a fertőzés kockázatát, mondja a CDC, de ezt nem könnyű megtenni egy demonstráción. „Részt vettem néhány tüntetésen, és teljes mértékben elismerem, hogy nagyon nehéz távolságot tartani – ezek nagyon gyorsan változó helyzetek” – mondja Kumi Smith, PhD, a járványügyi és közösségi osztály adjunktusa. egészségügy a Minnesota Egyetemen Minneapolisban. „Nem igazán tudod megmondani másoknak, hogy mit tegyenek, csak a saját mozdulataidat tudod igazán irányítani. ”

Míg a szabadban az átvitel kockázata alacsonyabb, Dr. Smith megjegyzi, hogy néhány letartóztatott tüntető a rendőrség furgonjaiban és feldolgozó létesítményeiben köt ki. „Nem tudom, mennyi védelmet kapnak” – mondja.

KAPCSOLÓDÓ: Bedobozva: „A traumák tartós hatásai a COVID-19 során”

A tiltakozókat arra kérik, hogy végezzenek vizsgálatot

Egy nemrégiben tartott sajtótájékoztatón Keisha Lance Bottoms Atlanta polgármestere figyelmeztette a demonstrálókat: „Ha tegnap este tüntettek, valószínűleg ezen a héten el kell mennie COVID-tesztre, mert Amerikában még mindig járvány van, amely egyre nagyobb számban öl meg fekete és barna embereket. . ”

A Minnesota Egészségügyi Minisztérium június 3-án tweetet tett közzé, amelyben felszólította azokat, akik részt vettek egy tüntetésen, virrasztáson vagy közösségi takarításon, hogy végezzék el a COVID-19-tesztet. Az ügynökség azt írja: „Ha rosszul érzi magát, azonnal végezzen vizsgálatot. Ha nem érzi magát rosszul, a lehető leghamarabb, de legkésőbb az esemény után 5-7 nappal végezzen vizsgálatot. ”

A lényeg az, hogy gyorsan kiderítsék, hogy Ön hordozza-e a vírust, nehogy másokra is átterjedjen, vagy mielőbb kapjon kezelést, ha tünetek jelentkeznek.

Minnesota azt akarja, hogy az emberek tévedjenek az óvatosság mellett. Még akkor is, ha egy tiltakozó tesztje negatív, de úgy gondolja, hogy ki volt téve, az egészségügyi osztály azt tanácsolja, hogy „az esemény után 12-14 nappal végezzen újabb tesztet, még akkor is, ha nem érzi rosszul magát. ”

KAPCSOLÓDÓ: Az Ön COVID-19-tesztelési útmutatója: Orrtampontesztek, antitesttesztek, nyáltesztek és egyebek

Védje magát tiltakozás közben

Jennifer Horney, PhD, a Newark-i Delaware Egyetem Katasztrófakutató Központjának epidemiológiai professzora és központi oktatója szerint az emberek sokféleképpen csökkenthetik a COVID-19 terjedésének kockázatát, ha részt vesznek egy tüntetésen.

Ezen intézkedések többsége megfelel a CDC által már megfogalmazott javaslatoknak: Viseljen maszkot, és próbáljon hat láb távolságot tartani maga és mások között. Dr. Horney azt tanácsolja, hogy vigyen magával vizet és fertőtlenítőszert, hogy a kezek baktériummentesek legyenek. A The Lancetben június 1-jén megjelent cikk azt sugallta, hogy ezek az egyszerű cselekedetek nagy változást hozhatnak.

„Igyekezz egy kis körben maradni az ön által ismert emberekkel, és tartsa a kapcsolatfelvételek számát a lehető legalacsonyabban” – mondja Horney.

Ha biztonságos távolságot tartanak másoktól, akik hangosan beszélnek vagy maszk nélkül énekelnek, az segíthet távol tartani a vírust.

„A hangos beszéd meglehetősen hatékony kis részecskékből álló aeroszolok előállításához” – mondja Dr. Winslow. „Az arctakarók nem akadályozzák meg teljesen a levegőben való feljutásukat, de nagyon jó munkát végeznek. Tisztelet a tiltakozó társai felé, hogy ezeken a tüntetéseken arcfedőt visel. ”

Egyes tüntetők különleges egészségügyi óvintézkedéseket kívánhatnak tenni

A 65 év felettiek vagy olyan egészségügyi problémákkal küzdők, mint a tüdőbetegség, az elhízás, a szívbetegség vagy a cukorbetegség, lehet, hogy fokozott óvatossággal járnak el egy demonstráción. A CDC arra figyelmeztet, hogy ezeknél a populációknál nagyobb a COVID-19 okozta súlyos szövődmények kockázata.

KAPCSOLÓDÓ: Amit a szívbetegeknek tudniuk kell a COVID-19-ről

A koronavírus az afro-amerikaiakra is nagy hatással volt, akik közül sokan más egészségügyi problémákkal küzdenek, amelyek még súlyosbíthatják a COVID-19-hez kapcsolódó betegségeket. Minneapolisban például az afroamerikaiak adták az összes COVID-19-fertőzött egyharmadát, de a Politico szerint a lakosság kevesebb mint egyötödét teszik ki.

„A COVID-19 és a leállás súlyosan megviselte a fekete közösséget, mert ők a frontvonalbeli dolgozóink, ők a legkevésbé biztosítottak, és gyakran ők a legkevésbé egészségesek” – mondja Smith. „A fekete közösség érvényben van, és szükségszerűen, de ez dupla csapást okozhat a közösség számára, mivel a rasszizmus méltatlanságaitól és esetleg magasabb COVID-19-halandóságtól szenvednek. Úgy gondolom, hogy a fehér szövetségeseknek valóban meg kell próbálniuk ott lenni a teljes erővel, amit biztonságban tudnak összeszedni. ”

Iratkozzon fel a koronavírus-frissítésekről szóló hírlevelünkre!

A legfrissebbek a koronavírusban

Biztonságos az ölelés egy részben beoltott világban?

Lehet, hogy több mint egy éve nem ölelte meg a szüleit vagy a nagyszüleit. Biztonságos-e bemenni egy kis szorításra, ha mindenki be van oltva a COVID-19 ellen? . .

Becky Upham 2021. április 28

A világjárvány súlyosbítja az élelmiszer-bizonytalanságban élő amerikaiak mentális egészségügyi problémáit

Az Egyesült Államokban csökkent az élelmiszerhiánnyal küszködő háztartások száma, de a világjárvány alatt visszatért a nagy recesszió szintjére. . .

Írta: Zachary Smith 2021. április 26

Kövesse nyomon a Vaxot: Vásárló vigyázzon: Küzdelem a COVID-19 oltással kapcsolatos csalások ellen

Az Egyesült Államokban ingyenesek az oltások, de ez nem akadályozza meg a rossz színészeket abban, hogy megpróbálják meggyőzni az ellenkezőjéről.

Serena Marshall 2021. április 22

Kövesse nyomon a vaxot: A nők másképp élik meg a COVID-19-et és az oltásokat, mint a férfiak?

A nőket különösen súlyosan sújtja maga a vírus és a vakcinák mellékhatásai.

Serena Marshall 2021. április 22

Kövesse nyomon az oltást: A COVID-19 vakcinával való tétovázás okainak megértése

Miért vonakodnak egyesek feltűrni az ingujjukat, és mi a baj azzal, ha teljes körű tájékoztatást akarnak kapni?

Serena Marshall 2021. április 21

Egy tanulmány kimutatta, hogy bizonyos vitaminok és étrend-kiegészítők csökkentik a COVID-19 kockázatát nőknél

Még ne rohanjon ki a gyógyszertárba készletezésért – a felmérés adatai korántsem meggyőzőek, mondja a kutatócsoport.

Írta: Carmen Chai 2021. április 20

Beoltottál a COVID-19 ellen, de még mindig aggódsz? Nem vagy egyedül

Még a COVID-19 oltás beadása után is rossznak érzi magát? A szakértők szerint ez természetes. Íme, miért – és mit tegyünk ellene.

Írta: Kaitlin Sullivan 2021. április 16

Miért nem aludtak jól az X generációs nők a járvány alatt?

Xer Ada Calhoun tábornok könyvet írt arról, hogy sok hozzá hasonló nő miért szembesül egy egyedülálló középkorú válsággal. Aztán beütött a világjárvány. Íme az ő véleménye a hogyanról. . .

Írta: Abby Ellin 2021. április 9

A COVID-19 a hajhullás oka?

Ha azon kapja magát, hogy szálakat veszít, a COVID-stressz lehet a bűnös.

Írta: Jessica Migala 2021. március 30

Kövesse nyomon a Vaxot: Működik-e a COVID oltásbiztonsági rendszer a mellékhatások nyomon követésére?

Az egészségügyi ügynökségek továbbra is figyelemmel kísérik az oltások biztonságosságát, de mikor lesznek adataik a nyilvánosság rendelkezésére?

Szerző: Serena Marshall 2021. március 29. Az összes megtekintése

A monoklonális antitestek utánozzák az immunrendszer azon képességét, hogy leküzdje a káros antigéneket. Cristian Storto/iStock

Az FDA zöld jelzést ad a COVID-19 elleni monoklonális antitest-kezeléseknek. A National Institutes of Health (NIH) vizsgálja a monoklonális antitestek biztonságosságát és hatékonyságát az új koronavírus kezelésében.