Julie je bila istaknuta govornica Konferencija o kulinarskoj prehrani 2015. godine.

Julie je bila istaknuta govornica Konferencija o kulinarskoj prehrani 2015. godine.

Tero Isokauppila

Connect: www.foursigmatic.com

The Scoop: Kao jedan od suosnivača četiri sigmatična, Tero je doveo naše razumijevanje snage gljiva na višu razinu. Prorezao je hype kako bi nam pomogao da naučimo znanost oko ljekovitih gljiva, kao i kako ih uključiti u dijetu Whole Foods.

Michele Simon

Connect: www.eatdrinkpolitics.com

The Scoop: Michele, odvjetnik za javno zdravstvo, u posljednja dva desetljeća piše o politici hrane i prehrambenoj industriji. Volimo kako ona koristi zakon za borbu protiv korporacija koje štete zdravlju javnosti – a njezin je rad doveo do saveznih zabrana opasnih proizvoda u SAD -u.

Michelle Obama

Connect: www.letssmove.gov

The Scoop: Bivša američka prva dama otvorena je zagovornica za poboljšanje prehrane djece i uklanjanje pretilosti u djetinjstvu. Njezini pomaknimo! Kampanja dok je u Bijeloj kući pomogla roditeljima i djeci da donose zdravije odluke, pružaju bolju hranu u školama i povećava pristupačnost i pristupačnost hranjivim cijenama. Također je zasadila povrtnjak na južnom travnjaku Bijele kuće, koja uzgaja hranu za kuću, kao i za lokalne obale hrane i kuhinje s juhama (naša najmlađa CNE mora posjetiti ovaj vrt nakon što je osvojila natjecanje za dječje recepte koju je bacio gospođa gospođa. Obama).

Pashon Murray

Connect: www.detroitdirt.org

The Scoop: Mi smo ogromni zagovornici za pokret nula otpada, zbog čega smo nevjerojatno impresionirani Pashonovim radom. Osnovala je Detroit Dirt, organizaciju koja spašava otpad od hrane, zeleni otpad, proveo žitarice i biljojedu i izrađuje visokokvalitetni kompost za distribuciju lokalnim poljoprivrednicima u Detroitu. Kakav sjajan način za stvaranje održive, zdrave petlje!

Ora Wise

Connect: www.instagram.com/orawise

The Scoop: Poštujemo Oranu posvećenost izgradnji zajednice putem hrane. Nekoliko njenih mnogih postignuća uključuju Harvest and Revel, sve-žensku ugostiteljsku tvrtku, koordiniranje SICA (grupa za izdaje hrane), Forum za profesionalce za prehrambenu industriju koji brinu o održivosti i biti dio queer anga, zdravstvenog i wellness kolektiva kolektiva za queer i trans ljude.

nikiko masumoto

Connect: www.masamoto.com

The Scoop: Nikiko je voćni farmer treće generacije, umjetnik i autor savršene sezone breskve i promjene, koju je sapisala sa svojom obitelji. I obiteljski i vrtni korijeni snažno trče u obitelji Masumoto, a mi se divimo njezinoj kreativnosti i strasti prema poljoprivredi.

Sana Javeri Kadri

Connect: www.sanajaverikadri.com i www.diasporaco.com

The Scoop: Sana je spisateljica, fotograf i osnivačica Diaspora Co., organske kurkume koje su u vlasništvu i vođene queer Women of Color. Cijenimo Saninu posvećenost svježem, održivom i pravednom kurkumu s obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva u Indiji koja podržava zdravlje ljudi koji rastu svoj proizvod, kao i one od nas koji ga konzumiraju.

Michael Moss

Connect: www.michaelmossbooks.com

The Scoop: Michael je novinar koji je osvojio Pulitzerove nagrade koji je osvijetlio veliku, svijetlu svjetlost prehrambene industrije i kako pokušava manipulirati nama. Njegova knjiga masnoća sa soli šećerom (također na popisu za čitanje programa za kulinarsku prehranu), koja detaljno opisuje način na koji tvrtke uzgajaju ovisnosti o hrani, je spuštanje čeljusti.

Anna Lappé

Connect: www.annalappe.com

The Scoop: Anna je pisac i odgajateljica koja se zalaže za održivu hranu za nas i planetu. Pokrenula je gomilu cool projekata, uključujući stvarne filmove o hrani (koristi internetske filmove za širenje riječi o održivoj poljoprivredi) i fonda za mali planet, koji je prikupio milijun dolara za široke organizacije.

Natasha Bowens

Connect: www.thecolorofood.com

The Scoop: Natasha je poljoprivrednik, govornik i autor koji radi na izgradnji kapitala i pravde u pokretu hrane. Njezina revolucionarna knjiga The Color of Food govori priče o crnim, domorodačkim, azijskim i latinskim poljoprivrednicima i njihov doprinos pokretu s hranom, koje su često zanemarili glavni mediji.

dr. David Perlmutter

Connect: www.drperlmutter.com

The Scoop: Dr. Perlmutter je neurolog koji jede bez glutena na sljedeću razinu sa svojim nagibom bez žitarica, bez žitarica za rješavanje zdravlja mozga. Njegove knjige zrna mozak i mozak učinit će vas da preispitate način na koji konzumirate žitarice, čak i one bez glutena, i ponuditi vam mnoštvo načina kako maksimizirati svoj noggin.

David Thomas i Rachel Rennie

Connect: www.dmarketMovers.com

The Scoop: David i Rachel su mladi suosnivači D’Market Movers-a, prve internetske usluge za zdravu hranu u Trinidadu i Tobagu. Podržavaju lokalne prehrambene industrije, organsku poljoprivredu i predmete poljoprivrede do stola koji pomažu u uzgoju zdravlja, wellness-a i hranjivog kuhanja za svoje klijente i zajednicu.

Vani Hari (The Food Babe)

Connect: www.foodbabe.com

Scoop: Vani je poznat po tome što vrši pritisak na korporacije za otkrivanje sastojaka i uklanjanje štetnih toksina koji utječu na naše zdravlje. Skupila je vjerno slijeđenje (vojska s hranom) koja joj pomaže da stvori promjenu koju žele vidjeti u svijetu, a mi obožavamo kako ona galvanizira svoje pleme da se zalaže za ono u što vjeruju unatoč korporativnim ili javnim ograničenjima.

Josh Gitalis (*ACN instruktor)

Connect: www.joshgitalis.com

The Scoop: nije se lako složiti s Joshovim gledištem-ne samo zato što je artikuliran, već i zato što unosi sve što radi s medicinom temeljenom na dokazima. Josh čini hranu, zdravlje i wellness praktičnim i lako razumljivim (ima najbolje analogije koje postaju najkompliciranije koncepte čistim kao zvono), a naši studenti stručnjaka za kulinarsku prehranu vole svoje tečajeve i gostujuće nastupe na našim tjednim live streamovima.

Kuhinjski kolektiv ljudi

Connect: www.peopleskitchencollective.com

The Scoop: koju su osnovali Sita Kuratomi Bhaumik, Jocelyn Jackson i Saqib Keval, Narodni kuhinjski kolektiv ima za cilj promovirati socijalnu pravdu i aktivizam hrane kroz večere u zajednici, umjetnost i radionice. Cijenimo njihovu nepokolebljivu predanost jednakosti počevši od kuhinjskog stola.

Jillian Hishaw

Connect: www.jillianhishaw.com

The Scoop: Jillian je odvjetnik i popularni govornik koji je osnovao F.A.R.M.S., pravnu i obrazovnu neprofitnu organizaciju koja pruža usluge malim poljoprivrednicima i seoskim mladima. Također je prikupila tisuće dolara za dobrotvorne programe hrane.

Dara Cooper

Connect: www.daracooper.com

The Scoop: Dara je pisac, dobitnica nagrade James Beard i aktivist za pravdu hrane koja surađuje s Nacionalnim savezom za crnu hranu i pravdu (NBFJA), savezom crnih organizacija koje rade na nacionalnoj suverenitetu crne hrane i zemljišnim pravdom. Veliko poštujemo njezinu marljivost i predanost rješavanju rasnih nepravdi u prehrambenom sustavu.

Mark Hyman

Connect: www.drhyman.com

The Scoop: Dr. Hyman je liječnik, specijalist za funkcionalnu medicinu i autor s velikim znanjem o nizu područja zdravlja i wellnessa. Bilo da piše o neravnoteži šećera u krvi, žudnji šećeru, gubitku tjelesne težine ili hormonima, uvijek ima praktične i specifične prehrambene savjete kako bi pomogao ljudima da jedu bolje.

Julie Daniluk

Connect: www.juliedaniluk.com

The Scoop: Julie je holistička nutricionistica, TV voditeljica i autorica koja se specijalizirala za protuupalnu dijetu i probavno zdravlje. Obožavamo njezin pozitivan stav i neumoljivu strast za stvaranje protuupalnih namirnica ukus je ukusno.

Julie je bila istaknuta govornica Konferencija o kulinarskoj prehrani 2015. godine.

Andrea Nakayama

Connect: www.replenishpdx.com

The Scoop: Andreaina stručnost u probavnom zdravlju i autoimune bolesti učinila ju je osobom za klijente i za alternativne zdravstvene liječnike. Njeni internetski tečajevi podučavaju studente kako koristiti znanost o funkcionalnoj prehrani kako bi pomogli ljudima da izliječe crijeva i uravnotežuju njihova tijela.

Carly Stein i Daniel Millar

Connect: www.beekeeperNaturals.ca

Scoop: Beekeepers Naturals naš je brend za pčelinje proizvode poput meda, pčelinjeg peludi i propolisa. Obožavamo njihove ukusne proizvode, ali više smo zaljubljeni u misiju tvrtke, a to je spasiti pčelinje kolonije širom svijeta od urušavanja. Podržavaju i promiču održivo pčelarstvo, uključujući partnerstva s vodećim pčelinjim istraživačkim institucijama. Sada je to misija koju možemo dobiti pčelinji hin!

DHRU Purohit

Connect: www.drhyman.com/broken-rain-podcasts

The Scoop: DHRU je partner i izvršni direktor dr. Hyman Enterprises, plus što je zanimljiv domaćin Broken Brain Podcast koji sadrži fascinantne goste (od kojih su mnogi sjajni aktivisti za hranu). Volimo njegov pozitivan stav i njegovu sposobnost da crta priče njegovih gostiju koji nadahnjuju slušatelje da žive svoje najbolje, zdrave živote.

Tess Masters

Connect: www.healthyblenderrecipes.com

The Scoop: Svi volimo svoje blendere, ali Tess Blendaholics vodi na sasvim drugu razinu na njenom fantastičnom mjestu ispunjenom jednostavnim receptima za ljude u pokretu. Ona također ima sveobuhvatnu aplikaciju za smoothie, gdje možete istražiti tonu recepata za smoothie, fotografije, popise za kupovinu, pa čak i probiti raspoloženje kako biste pronašli savršeni smoothie u momentu. Istinsku inspiraciju stekli smo iz njenog intervjua 2015. godine na konferenciji o kulinarskoj prehrani, gdje je razgovarala o oživljavanju projekata, rada s brandovima i pronalaženju ravnoteže između posla i života.

Tess je bila istaknuta govornica Konferencija o kulinarskoj prehrani 2015. godine.

Sioux Chef

Connect: www.sioux-chef.com

The Scoop: Ova nadahnjujuća zbirka kuhara, stolova i konzervatora hrane ima za cilj oživjeti kuhinju Indijanca, educirati druge o autohtonoj hrani i učiniti je pristupačnijom. Oni također imaju jedinstveni jelovnik kao dio svog ugostiteljskog poslovanja i podržavaju autohtone proizvođače hrane.

Mark Sisson

Connect: www.marksdailyapple.com

Scoop: Markova web stranica educirala je i nadahnula bezbroj ljudi da razmotre Paleo dijetu. Koristeći tonu dokaza i kritičkog razmišljanja, Mark istražuje evolucijsku znanost i potiče druge da preuzmu odgovornost za svoje zdravlje putem hranjivih, cjelovita hrana.

Dale i Linda Bolton

Connect: www.organics4orphans.org

The Scoop: Dale i Linda pokrenuli su Organics za siročad 2008. godine, što pomaže zajednicama u Africi da rastu hranjivu hranu. Opremaju ljude resursima i znanjem koja im je potrebna za organsko uzgajanje, a zatim ih zamolite da pomognu u hraninim siročadima. Mi smo tako veliki obožavatelji Organics-a za siročad da smo prihod donirali od kuhanja od ogrebotina, naše godišnjeg e-cookbook-a za dobrotvorne svrhe, organizaciji u 2014., 2018. i 2019.

Jo Robinson

Connect: www.eatwild.com

The Scoop: Moderni život donio nam je mnoge pogodnosti, ali nažalost način na koji se naša hrana uzgaja i prerađuje doveo je do smanjenja vitamina, minerala, masti, proteina, vlakana i antioksidanata. Jo je prepoznat stručnjak za dobivanje „divlje“ prehrane od moderne hrane, a uči nas kako možemo hraniti u našim supermarketima, poljoprivrednim tržištima i lokalnim farmama kako bismo izvukli maksimum iz naših plodova i povrća. Njena knjiga iz 2013. godine, jedenje na divlju stranu, nevjerojatan je vodič za nabavu, pripremu, kupnju i pohranjivanje hrane kako bi se maksimizirala njegova hranjiva vrijednost.

Donna Gates

Connect: www.bodyecology.com

Scoop: kultivirana hrana koristila se u cijeloj povijesti, ali Donna ih je počela transformirati iz svijeta baka i hipija sedamdesetih u poštovanje i popularnost u kojoj danas uživaju. Donna je pionir u probavnom zdravlju, fermentiranoj hrani i prehrani bez šećera-predstavila je Steviju u SAD u ranim 90-ima i skočila izraz “Unutarnji ekosustav”, a njezina je najprodavanija knjiga dijeta tijela za tijelo bitno čitanje za svakoga tko želi sve koji žele Da bi se njihova probava i žudnja dobila pod kontrolom.

dr. Amy Myers

Connect: www.mymyersmd.com

The Scoop: Dr. Myers odrastao je jedući domaći kruh od cjelokupnog pšeničnog i jogurta, a bio je izložen nizu alternativnih terapija tijekom svog djetinjstva. Dok je bila u medicinskoj školi, dijagnosticirana joj je preaktivna štitnjača i započela je svoju potragu za otkrivanjem najboljih metoda izlječenja. Kao specijalistica za funkcionalnu medicinu, pomaže pacijentima da se bave autoimunim bolestima, probavnim poremećajima i kandidi kroz niz prehrambenih protokola, dodataka i načina života.

DR. Gabriel Cousens

Connect: www.treeoflifecenterus.com

SHOOP: Gabriel miješa svijet organske, cjelovite hrane, biljne prehrane s pažljivim praksama prehrane. Njegovu knjigu svjesno prehrane neki smatraju vegetarijanskom Biblijom, a njegovo stablo života je ekološko povlačenje koje slavi vegansku prehranu, organski život, holističko ozdravljenje i povezanost s prirodom, radošću i duhovnošću. Jednom kada mu ugurate mudrost, nećete htjeti pirkirati kolačiće od čokoladnog čipsa!

dr. Andrew Weil

Connect: www.drweil.com

The Scoop: Dr. Weil je dugogodišnji i cijenjeni stručnjak za integrativnu medicinu. Autor je 13 knjiga, uključujući kuharice, i napisao bezbroj znanstvenih i potrošačkih članaka koji pomažu ljudima da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem. Osnovao je Centar za integrativnu medicinu u Arizoni kako bi podržao liječenje medicine, Zakladu dr. Weil kako bi unaprijedio naše znanje o alternativnom obrazovanju i istraživanju i internetskom programu zdravog starenja za jačanje mentalnog i fizičkog zdravlja. U cijelom njegovom radu, hrana i hranjive tvari su ključni za optimalni wellness – i to definitivno volimo.

J.B. Mackinnon i Alisa Smith

Connect: www.jbmackinnon.com

The Scoop: Ono što je započelo kao niz članaka 2005. godine o jedenju lokalnog za internetsku publikaciju brzo se snježilo u svjetsku senzaciju i najprodavanije knjigu, dijetu od 100 kilometara. J.B. i Alisa posvećenost jedenju hrane koja je uzgajana u roku od 100 milja od njihove kuće cijelu godinu izazvala je važan razgovor i svijest o tome odakle dolazi naša hrana i koliko daleko putuje da dođe do naših tanjura. Koncepti poput “farme do stola” i “locavore” sada su uobičajeni zahvaljujući njima!

Čvrsto vjerujemo da vam ne trebaju kratke gadgeta i gizmosa da biste pripremili hranjive obroke – osnovni kuhinjski alati poput noža i lonac donijet će ukusnu večeru. Naša filozofija je prije svega za korištenje onoga što imate i uštedjeti proračun za dobivanje najkvalitetnijih sastojaka koje možete. Naš osnivačica Akademije, Meghan, minimalistički je kada je u pitanju kuhinjska oprema i ne može skočiti na pojas pojedinačnih aplikacijskih uređaja. Posljednjih godina dobili smo brojna pitanja od studenata stručnjaka za kulinarsku prehranu i alumnija o zračnim fritezima i je li ovaj uređaj nešto što preporučujemo. Kakav je dogovor s zračnim fritezima i je li zračni iskrcavanje zdravog izbora?

Što su friteze zraka?

Fryer za zrak je uređaj koji replicira teksturu pržene hrane bez insunol kontraindikacije referenca stvarnog uronjenog dubokog prženja u lonac ulja. To je u osnovi mini konvekcijska pećnica. Vrući zrak cirkulira oko hrane i budući da je uređaj mali, omogućava hrskave i hrskave vanjske strane na svemu što se “pržite”. Također trebate koristiti samo malu količinu ulja da biste postigli ‘prženu’ teksturu.

Prednosti zračnog friteze

Glavni izvlačenje zračnih friteza je da vam omogućuju uživanje u hrani koja je obično pržena bez dubokog prženja.

Contents